Без категория

Какви са принципите, върху които ще се осланят статиите в блога?

  • Алтернативност – ще се стремя да обобщавам нови педагогически практики и методи на преподаване; ревюта на сайтове с педагогическа насоченост и всякакви приложения и програми, които могат да бъдат използвани в учебния процес; ще публикувам конкретни материали, които могат да се използват в учебния процес и идеи за това как да оптимизирате това, което вече правите.

    Функционалност – статиите, поместени в блога, ще са насочени преди всичко към млади преподаватели. Примерите са въз основа на личния ми опит като учител по БЕЛ, но съм сигурна, че нещата, които касаят планирането на учебния процес и управлението на класната стая са подходящи за употреба от други учители. Ще се радвам да ми пишете с въпроси и проблеми, които са възникнали в работата ви, за да се опитам аз да структурирам идеи за разрешаването им.

    Дискусионност – материалите често отразяват лично мнение на автора въз основа на краткия му поглед над системата; ще се радвам ако около публикациите се заформят дискусии, които да положат нещата на нова основа, дадат нов фокус, да споделяте опит и проблеми, за да търсим заедно решение; лично знам, че мрънкането е хубав отдушник, но то не ни кара да планираме по-добре, не запълва дефицити и със сигурност не прави учениците ни по-щастливи, затова обратната връзка е полезна, но още по-полезни са идеи за разрешаване на проблемите.

Един коментар към “Какви са принципите, върху които ще се осланят статиите в блога?

  1. Поздравявам те за този обещаващ блог 🙂 Ще бъде изключително полезен за начинаещи като мен, напълно споделям написаното да момента. Аз ще бъда първа година по БЕЛ, гимназиален курс, още не знам на кои класове ще преподавам. Минала съм и почти цялото обучение към „Заедно в час“, където също имаше много приложими идеи.

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s