Без категория · Култура на класната стая

Разнообразие с/на бялата дъска

След като вече споделих няколко основни начина за организиране на писането на дъска, днес ще дам няколко алтернативи.

1.План, проектиран с проектор. Това е доста често използван метод по мои наблюдения. Спестява писането на няколко различни дъски, ако преподавате в различни класни стаи или на различни паралелки от един и същи клас. Освен това е много подходящо при всякакви задачи, за които учениците трябва да откриват грешки в текст или да попълват думи в изречения, защото спестява много време. Вие давате принтирани текстовете на учениците, а те ги виждат и на дъската и работите паралелно. Друга полза е, че докато учениците преписват нещо от дъската, вие може да се разхождате из класната стая, да коригирате грешки в тетрадките или да отговаряте на въпроси.

2.Листове за създаване на бяла дъска на други места в класната стая. Английският израз, който се използва за тези листове, е magic whiteboard. Продават се в различни варианти (бели, черни, с редове или чисти) и бройка. Могат да се слагат (не се лепят) на различни повърхности – –(дърво, стъкло, тапет и т.н.). Върху тях може да се пише с маркер, да се проектира с проектор, да се слагат (отново без залепване) листове и т.н. Много е функционално, но пък и не е евтино. Ориентировъчната цена за 15 листа е около 80 лв. Хубавото е, че може да се организирате с колеги и за закупите една опаковка, която да поделите. Споделям няколко сайта, от които може да вземете допълнителна информация.

http://www.magicwhiteboard.co.uk/category/magic-whiteboard/

http://www.magicwhiteboardproducts.com/products/magic-whiteboard-15-sheet-roll/

3.Боя, върху която може да се пише многократно. Това е друг вариант да пренесете бялата дъска на друго място в класната стая. Принципът е, че боядисаната площ може да се трие и да се използва отново. Но отново е много скъп вариант за разнообразяване на класната стая.

За самия продукт може да прочетете тук – http://www.escreo.com/

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s