Източници на вдъхновение · Култура на класната стая · Работни листове

Урок за международния ден на доброволчеството – 5. декември

Публикуваме текст на писмо, свързано с отбелязването на международния ден на доброволчеството. Надявам се да е полезно за вас.

 

Здравейте,

В началото на следващата седмица, на 5 декември, за тридесет и първи път светът отбелзва Международния ден на доброволчеството.

Ние от TimeHeroesнай-голямата платформа за доброволчество в България, се стремим постоянно да насърчаваме доброволчеството в училище и сред учениците и младите хора. Затова създадохме Урок по доброволчество, който учителите могат да използват в часовете на класа или друго подходящо време през седмицата 5-9 декември. С този урок учениците ще могат  да се запознаят с различни доброволчески инициативи и възможностите да се включат в мисии от нашата платформа или сами да станат организатори и инициатори на такива.

urok-den-na-dobrovoleca

Освен това, учителите могат да проведат с учениците си Невъзможния тест, който показва как в много случаи нещата, с които не можем да се справим сами, получават решение, когато работим заедно. Невъзможният тест и инструкции за неговото провеждане може да намерите в приложените файлове. Може да ни изпратите снимки от урока на настоящия имейл и ние ще ги качим в нашия блог.

theimpossibletest_bytimeheroes

Вече втора година TimeHeroes подкрепя мрежа от доброволчески клубове с членове над 250 ученици чрез менторство на координаторите им, идеи за подходящи инициативи, възможност за финансова подкрепа и издаване на сертификати на активните доброволци от клубовете (th_uchenicheski_klubove_info). Ако вие и вашите ученици желаете да създадете доброволчески клуб или да се присъедините към мрежата с вече съществуващ, може да намерите повече информация и контакти в информационния файл или да се свържете директно с координатора Пламена Николова на plamena@timeheroes.org

Поздрави,

Еипът на TimeHeroes“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s