Без категория · Култура на класната стая

5 причини, поради които да обичате деня преди Коледната ваканция

 

1.На много места денят преди ваканция е известен още като „кино ден“. Т.е. денят преди Коледа е прекрасна възможност за вас да изгледате отново любимия си коледен филм без угризения. Учениците ще се радват поне в първия половин час, а вие спестявате време от гледането на филм вкъщи вместо да готвите.

2.Денят преди Коледа е прекрасна възможност да научите повече за учениците си. Малко или много и вие, и те сте спуснали бариерите на формалното общуване. Не пропускайте да опознаете децата по-добре. Това може да се окаже ценно в работата ви.

3.Сладки. Някак си не си представям деня преди Коледа в училище без купища сладки за почерка (или „почерпушка“, ако сте от любимото Средногорие). Вярно, след това ще трябва да положите усилия, за да изчистите класната стая, но, ако сте по-организирани, може да въвлечете и учениците в това.

4.Креативност. Дори и последните месец-два да са минали в скучни и за вас, и за децата уроци и упражнения в деня преди Коледа сте свободни да отпуснете въображението си и да направите куп интересни състезания. Напр. щафета с думи с коледна тематика, изработка на гирлянд с морфеми, бесеница само с думи с К и всякакви други неща, за които може да се сетите.

5.Смешните снимки. Денят преди Коледа предполага и вие, и учениците да сте облечени „малко по-празнично“. Със сигурност ще има снимки. А тези снимки са хубав спомен, който да ви топли до края на учебната година. Може да си се наснимате с децата и всеки път, когато проверявате контролните им, да изваждате снимките и да си ги гледате. Така ще се ядосвате по-малко на грешките им. Евентуално.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s