Канцеларски материали

Тетрадки с „Велики българи“

Днес бих искала да ви дам кратка идея, свързана с тетрадките с „Велики българи“ на изд. Бг учебник. – http://bguchebnik.com/izdaniya-na-bg-uchebnik/tetradki.html

230822_2

Издателството предлага различни по формат и брой листове тетрадки с шест вариант на корица – Христо Ботев, Иван Вазов, Симеон Велики, Васил Левски, Паисий Хилендарски, Св. Кирил и св. Методий. Те са идеални за мини проекти, свързани с тези личности. Няколко примера:

1.Вземете една тетрадка с Левски, напр. Учениците трябва да издирят литературни произведения, свързани с него или документи от негово време (писма, части от бележника му и т.н.) и да  ги залепят в тетрадката. Така имат своя уникална „Енциклопедия за Левски“. Може да я подарите на училищната библиотека или да направите връзка с учениците от по-долен клас и те да отидат да им представят творението си.

2.Може да вземете няколко тетрадки и да ги обявите като награди в някакви състезания – напр. за краснопис с награда „Св. Св. Кирил и Методий“, за участие в дискусия – „Христо Ботев“ (ако сте учили публицистиката му), за исторически знания – „Симеон Велики“ и т.н. Много е подходящо за активност в началото на ноември за отбелязване на деня на будителите.

3.Може да използвате тетрадката със св.св.Кирил и Медотий за направа на речник на класа, а този със Симеон Велики – за записване на важни изучени дати.

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s