Култура на класната стая

Типове въпроси при анкета за обратна връзка от ученици

Спецификата на работа на всеки учител предполага и различен тип въпроси, които би искал да зададе на учениците си.  В тази статия ще се опитам да структурирам няколко вида въпроси, които може да включите.

1.Въпроси за степен на удовлетвореност от преподаването

Тези въпроси могат да са по-общи или изключително конкретни. Напр. До каква степен сте удовлетворени от обема на задаваните през годината домашни работи? Или Чрез скалата от 0 до 5 до колко ясни бяха резенциите на контролни на г-н/г-жа……през учебната година?

Съветвам ви да използвате една и съща скала – от 0/1 до 5. Формулярите в google forms предлагат тази опция.

2.Въпроси, свързани с препоръки

Това са въпроси със свободен отговор, на които учениците откровено да отговорят какво очакват да се промени през следващия срок/учебна година и т.н. Може да дадете на учениците си някакви насоки, но може и да ги оставите да прояват творчество.

3.Въпроси с изборен отговор

Може да попитате учениците си в какво според тях сте най-добър. Напр. Г-н/Г-жа…..е най-добра в: а.преподаването на нов материал; б. Даването на примери; в. Даването на упражнения върху новия материал и т.н.

Тези въпроси ще ви дадат представа кои са най-силните ви или слаби страни според учениците. Често обаче такива въпроси са трудни за отговаряне. Трябва да помислите внимателно при формулирането им.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s