Без категория

Как да разпишем училищния план за учебната 2020/2021 г.?

Ясно е, че учебната 2020/2021 г. ще бъде предизвикателна. За някои това е плашешо, за мен е интересно и вярвам, че в ситуации на дискомфорт човек учи повече и има повече мотивация.

Преди два дни МОН публикува общите насоки за работа на училищата през следващата учебна година. На всички училища обаче им предстои много работа за разработване на индивидуални планове, които да отговорят на спецификата на всяко училище – брой ученици, брой класни стаи и т.н.

Реших, че най-полезно ще е да събера на едно място въпроси, на които смятам, че трябва да отговаря този документ. Във въпросите не съм включила нещата, които са със задължителен характер в насоките от МОН. За мен е важно да се знае не само какво се прави, но и кой го прави, кой осъществява проверка дали нещото се спазва и още по-важно – всяка мярка да е мотивирана. С наближаване на учебната година все повече гласове на родители, които са притеснени, ще се чуват и затова колкото повече усилия положим, за да са логични и мотивирани плановете ни, толкова по-добре.

част от таблицата

В таблицата ми няма готови решения. Има въпроси, има и някакви идеи.

Ще се радвам да споделите какво друго би било добре да бъде изрично включено в един такъв план. Успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s