Канцеларски материали

Факс хартия

Докато участниците в конкурса за учителски разказ размишляват над това как най-добре да използват ваучерите си за материали на Faber-Castell, аз искам да ви обърна внимание над друг един много полезен канцеларски артикул.

Факс хартията (https://www.office1.bg/O1S+%D0%A4%D0%90%D0%9A%D0%A1+%D0%A5%D0%90%D0%A0%D0%A2%D0%98%D0%AF+210%D0%9C%D0%9C+%D0%A5+25+%D0%9C%D0%95%D0%A2%D0%A0%D0%90-c3643-a1580100020/) е относително евтина, а може да бъде използвана по следните начини:

1.За изобразяване на всякакъв тип хронологии. Може да откъснете/отрежете част от него и да го залепите с хартиено тиксо на стената. Учениците могат да нанасят събития или развитието на действието в литературно произведение. Много хубава работа върши при обясняване на ретроспекция, например.

2.За изобразяване на всякакъв тип „родословни дървета“. Отново чрез залепяне на стената може да го използвате за серия уроци напр. за всички части на изречението или на речта. Чрез добавяне на ново разклонение децата ще „нарисуват“ свързаността между отделните части.

3.За изобразяване на резултатите от групови задачи. Макар при работа по групи по-добра работа да вършат листовете за флипчарт, и факс хартията може да послужи. Тя е дълга и много деца могат едновременно да пишат/рисуват нещо на нея. Забелязала съм, че на тях много им харесва, че тя се навива като свитък.

 

 

2 коментара към “Факс хартия

  1. Здравейте! Следя Ви с интерес.Полезни сте ми в много моменти от учителското ми ежедневие ,но нещо май съм пропуснала-това за учителския конкурс?

    Харесвам

    1. Здравейте. Бяхме обявили конкурс за учителски разказ на тема „Предизвикателствата на първите дни в училище“. Крайният срок за участие в конкурса бе 25.10. В момента работите се оценяват от оценители и на първи ноември ще обявим резултатите.

      Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s